Czas na recenzj臋 kulinarn膮 z lutego, na szcz臋艣cie 2014 馃槈

Tym razem obiad w miejscu niezwykle eleganckim i wytwornym. Prosz臋 Pa艅stwa, oto Dw贸r Sierak贸w zosta艂 odkryty.

PANIE, A KT脫R臉DY DO DW脫RU?

Jak tu trafi膰? Jako艣 nigdy nie zauwa偶y艂am tabliczki informacyjnej przy drodze do Dobczyc, dzi臋ki kt贸rej mo偶na by zjecha膰 na chwil臋 z trasy na obiad, kaw臋 i ciastko. By膰 mo偶e wcze艣niej po prostu jej tu nie by艂o. Innych zach臋t w postaci jakiejkolwiek reklamy r贸wnie偶 nie zauwa偶y艂am. By膰 mo偶e to miejsce nie potrzebuje tego. No dobrze, by艂 kiedy艣 jeden artyku艂 w gazecie, z kt贸rego dowiedzia艂am si臋 o w艂a艣cicielach z pasj膮, kt贸rzy odnowili dw贸r i tworz膮 kuchni臋 tradycyjn膮, opart膮 o lokalne produkty. Zapami臋ta艂am. Chocia偶 tym razem po prostu zosta艂am tu potajemnie przywieziona w ramach niespodzianki. Czy si臋 uda艂a?

PANIUSIA WYBRZYDZA

W艂a艣ciwie troch臋 boj臋 si臋 napisa膰, bo wyjdzie na to, 偶e jestem burak buraczany i nie znam si臋. Ale prawda jest taka, 偶e zachwyci艂o mnie wszystko opr贸cz jedzenia. Lubi臋 schab, wi臋c najoczywi艣ciej w 艣wiecie pad艂o na cudownie brzmi膮cy schab z ko艣ci膮 z prosi臋cia, na w艂oskiej kapu艣cie aromatyzowanej 呕ubr贸wk膮, z panierowan膮 kaszank膮. Zam贸wi艂am i… nie posmakowa艂o, niestety.

Wszystko inne by艂o magiczne i klimatyczne. Obs艂uga wspania艂a.

Jestem ciekawa jak wygl膮da tu menu sezonowe i co wtedy mo偶na znale藕膰 w karcie. Poza tym musi tu by膰 pi臋knie jesieni膮 (koniecznie zajrzyjcie do galerii zdj臋膰 na stronie Dworu).

S膮 zatem powody, by wr贸ci膰.